Nieuws

Drie keer prijs voor Wageningse studenten bij Jong Talent Prijs van KHMW

article_published_on_label
12 december 2022

Drie studenten van Wageningen University & Research zijn in de prijzen gevallen tijdens de Jong Talent Prijs-uitreikingen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). Ieder jaar worden eerstejaars- en masterstudenten beloond voor hun wetenschappelijke prestaties.

De winnaars zijn Rick Markus (KHMW Aanmoedigingsprijs Biologie), Killian Dupont (KHMW Jong Talent – East West Seed Afstudeerprijs voor Plantenwetenschappen) en Corné van der Linden (KHMW Jong talent – KHMW Afstudeerprijs voor Biologie).

Stimulering van exact wetenschappelijk onderwijs

De KHMW reikt ieder jaar Jong Talent Prijzen uit om wetenschappelijk onderwijs in de exacte en technische vakken stimuleren. De aanmoedigingsprijzen zijn voor de beste eerstejaarsstudenten aan een Nederlandse universiteit. Daarnaast zijn er afstudeerprijzen voor studenten aan een Nederlandse universiteit met een uitzonderlijke masterscriptie of onderzoeksverslag.

Diversificatie in vlinders en fotosynthese efficiëntie

Corné van der Linden bestudeerde voor zijn scriptie ancient & historic DNA (aDNA & hDNA) van vlinders en vond patronen van diversificatie. Killian Dupont schreef in zijn masterscriptie over fotosynthese-efficiëntie in sla en bestudeerde dit door gedurende langere tijdsperiodes en onder verschillende lichtkleuren te kijken naar het fotosyntheseproces van de plant.

Het uitgebreide verslag over de KHMW prijsuitreiking vindt u op de website van KHMW.

Bekijk de foto's

Rick Markus (Foto: Stephanie Driessen)
Rick Markus (Foto: Stephanie Driessen)
Killian Dupont en Corné van der Linden (Foto: Stephanie Driessen)
Killian Dupont en Corné van der Linden (Foto: Stephanie Driessen)