Nieuws Gezonde & Veilige Voeding
Nieuws
-
17 mei 2024
Hoe je voedselsystemen duurzamer kunt maken met AI
- Start-ups gebruiken kunstmatige intelligentie (AI) om voedselsystemen duurzamer te maken. Zo vermindert Orbisk de voedselverspilling met een slimme... -
11 april 2024
Lydia Afman benoemd tot leerstoelhouder Nutrition, Metabolism and Genomics
- De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research heeft Lydia Afman benoemd tot professor en leerstoelhouder van de leerstoelgroep... -
5 april 2024
Consumptie staat centraal op Global Food Security Conference
- Op 9 april vindt in Leuven de vijfde editie van de Global Food Security Conference plaats. Zo’n 500 onderzoekers uit 65 landen praten hier over... -
4 april 2024
Vis verrijkt het leven in sloppenwijk Kenia
- Hoe zorg je ervoor dat bewoners van steeds groter wordende sloppenwijken toegang hebben tot meer en gezonder eten? In een onderzoeksproject van... -
28 maart 2024
Eiwitmonitor: vlees en zuivel nog steeds favoriet, overgang naar plantaardig gaat niet snel genoeg
- Vlees en zuivel voeren nog steeds de boventoon in consumptie, perceptie, aanbod en marketingaandacht. Dat blijkt uit de eerste Eiwitmonitor die... -
27 maart 2024
Voor hetzelfde geld eet Nederlander gezonder én milieubewuster
- Gezonder eten en de uitstoot van broeikasgassen met een kwart verminderen, zonder dat je het voelt in de portemonnee. Het kan als we meer plantaardig... -
26 maart 2024
Wageningen Microbiome Center gelanceerd
- Deze maand is het Wageningen Microbiome Center gelanceerd, tijdens de jaarlijkse Dies-viering van Wageningen University. In dit nieuwe... -
25 maart 2024
'Gezond onderweg' zet koers naar een gezondere voedselomgeving langs snelwegen
- Voor wie langs de snelweg wat wil eten of drinken, is de gezonde keuze meestal niet de meest voor de hand liggende keuze. Om dit te veranderen hebben... -
18 maart 2024
Inzicht in deel van verspilling bedrijfscatering bekend
- Vanuit de uitgifte door Nederlandse bedrijfscateraars in restaurants van kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen en fabrieken, wordt gemiddeld 22 gram... -
18 maart 2024
Aardappelverwerkende industrie verspilt 5,5% minder voedsel tov 2020
- Samen Tegen Voedselverspilling en de vereniging voor de Aardappelverwerkende industrie (VAVI) hebben laten onderzoeken hoeveel verspilling er optreedt...
Radio, podcast & TV
-
20 oktober 2019
Eelke Westra bij Radar over vitamines in gesneden fruit
- Hoe zit het met die bakjes voorgesneden fruit in de supermarkt? Zijn die net zo gezond als ongesneden fruit? En hoe komt het dat het vers blijft?... -
19 oktober 2019
RTL Nieuws over ProMuscle: hoe ouderen langer fit kunnen blijven
- Met het Wageningse programma ProMuscle blijven ouderen langer fit. Het leefstijlprogramma combineert eiwitrijke voeding met krachttraining.... -
16 september 2019
Eddy Smid over fermenteren bij NOS
- Fermenteren is het omzetten van een rauw product naar een gefermenteerd product. Dat doe je met behulp van bacteriën, en daarbij moet je goed... -
2 augustus 2019
Hans Dagevos opent zomerreeks over vlees bij Het Oog op Morgen
- Het radioprogramma 'Met het Oog op Morgen' startte op 1 augustus met een nieuwe serie over vlees. Want is onze relatie met vlees aan het veranderen of... -
11 juli 2019
René Wijffels bij Smaakmakers over algen als bron voor voedingsmiddelen
- De tentoonstelling 'Voedsel van morgen' in wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam zoekt naar manieren om in 2050 negen miljard mensen te voeden. Om dat... -
2 juli 2019
Atze Jan van der Goot in de Kennis van Nu over de productie van vleesvervangers
- Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger in deze aflevering van de Kennis van Nu. Atze Jan van der Goot,...