Nieuws Gezonde & Veilige Voeding
Nieuws
-
7 september 2022
Vijftiende editie van EU-Schoolfruit is feestelijk gestart!
- Op 7 september is het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma van schooljaar 2022-2023 gestart. Dit was een feestelijk moment, want het programma viert... -
30 augustus 2022
55+? Doe mee aan de gratis mini-cursus ‘Vitaal en gezond ouder worden’
- Wat is veroudering eigenlijk? Komt er straks een anti-verouderingspil? Hoeveel moet ik bewegen en wat kan ik het beste eten? In de gratis 8-delige... -
14 juli 2022
Gedragsexpertise de sleutel tot effectief leefstijlbeleid
- Het belang van een gezonde leefstijl wordt structureel onderbelicht, de coronapandemie maakte dat pijnlijk duidelijk. Er zou veel meer aandacht moeten... -
13 juli 2022
BioDiverseMelk: handvatten voor gebruik kruiden in grasland
- Stel, je hebt 10% kruiden in je grasland, heb je dan kruidenrijk grasland? Op deze vraag bestaat nog geen definitief antwoord. Kruidenrijk grasland is... -
7 juli 2022
Jaarverslag Signaleringsoverleg Voedselveiligheid 2021
- In 2021 zijn in het Signaleringsoverleg Voedselveiligheid (SO-V) 73 signalen besproken en geduid. Dat staat in het jaarverslag van het SO-V. In dit... -
30 juni 2022
Minder antibioticaresistentie bij landbouwhuisdieren
- Darmbacteriën in landbouwhuisdieren zijn de afgelopen tien jaar steeds minder resistent geworden tegen antibiotica. Dat blijkt uit de... -
21 juni 2022
Wereld is te voeden met alleen plantaardige voeding
- Er worden voldoende plantaardige eiwitten geproduceerd in de wereld om de wereldbevolking te voeden. Dat stelt Stacy Pyett, programmamanager Proteins... -
14 juni 2022
Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de rol van gezondere leefstijl in het verminderen van moeheid bij darmkanker
- Vermindert een gezondere leefstijl chronische vermoeidheid na dikkedarmkanker? Die vraag staat centraal in het SoFiT onderzoek van Wageningen... -
8 juni 2022
Goed ziekteherstel, zinvolle zorg: speerpunten van nieuwe hoogleraar Van Zanten
- Door de coronapandemie werd de inauguratie van Arthur van Zanten, buitengewoon hoogleraar Voeding en Metabole Stress en medisch hoofd Intensive Care... -
30 mei 2022
WUR-studie wijst uit: Thuiszorgmedewerkers trainen in geven voedingsadvies biedt kansen
- Thuiszorgmedewerkers zijn gemotiveerd om oudere cliënten voedingsadvies te geven en hen te ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes. Ze...
Radio, podcast & TV
-
31 mei 2024
Gertrude Zeinstra bij Universiteit van Nederland over moeilijke eters
- Kinderen zijn vaak moeilijke eters. Dat is frustrerend voor ouders, maar het had in de oertijd wél een hele belangrijke functie. Gertrude... -
1 maart 2024
Sjoukje Heimovaara bij BNR's Big Five over voedseltransities
- Sjoukje Heimovaara schoof aan bij BNR's Big Five, een serie uitzendingen over grote transities en het draagvlak daarvoor in de maatschappij. Het... -
19 oktober 2023
Maartje Poelman in Op zoek naar gezond
- De Gezonde generatie laat in een drietal video's zien dat gezond eten nogal een worsteling kan zijn, het is vooral duur. Fidan Ekiz, Renze Klamer en... -
17 oktober 2023
Hans Verhoef bij NPO Radio 1 over ijzertekort bij vrouwen
- Bloedarmoede door ijzertekort kan leiden tot vermoeidheid, duizeligheid, kortademigheid en ernstige bloedingen tijdens de bevalling. Hoewel zulke... -
8 februari 2023
Toine Timmermans over doorverkopen restpartijen tegen voedselverspilling
- Bedrijven kopen steeds vaker restpartijen van voedsel voor een lage prijs op. Het gaat dan om voedsel dat nog prima te eten, maar niet meer door... -
17 november 2022
Guido Camps bij Dit is de Dag over de suikertaks op fruitdrank
- De overheid wil per 1 januari 2024 de suikerbelasting op alcoholvrije dranken verhogen. Dit geldt niet alleen voor frisdrank, maar ook voor fruitsap.... -
24 januari 2022
Arnold van Huis en Catriona Lakemond bij Het Klokhuis over insecten eten
- “Overal in de tropen worden insecten gegeten,” vertelt Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie aan Wageningen University & Research... -
10 mei 2021
Toine Timmermans over voedselverspilling bij Vroege Vogels
- Er verdwijnt meer dan 100 kilo voedsel per Nederlander per jaar in de afvalbak. Het verminderen van voedselverspilling is een van de belangrijkste... -
18 juni 2020
Toine Timmermans bij Stax&Toine over houdbaarheidsdatums
- Op de meeste voedingsmiddelen staan houdbaarheidsdatums: Ten minste Houdbaar Tot (THT) of Te Gebruiken Tot (TGT). Veel consumenten zijn niet bekend... -
28 november 2019
Tiny van Boekel bij Koffietijd over natuurlijke ingredienten en producten
- Vers, ambachtelijk, natuurlijk. Dit zijn voedingsclaims die steeds vaker op voedselverpakkingen staan. Maar wat is nou het verschil tussen natuurlijke...